Kunstenaars

Maria Smits

Sinds het begin van mijn carrière in de jaren tachtig speelt de kunstenaar Joseph Beuys en zijn werk een belangrijke rol in de ontwikkeling van mijn werk. Zijn visie, hoe moeilijk ook te vatten, inspireert mij om mijn eigen stem te vinden. In de rol van zijn ‘sparringpartner’ daagt hij mij uit en scherpt hij mij aan om een standpunt in te nemen bij het vinden van de essentie van wat mij intrigeert.

website Maria Smits.    meer van Maria Smits

Ineke van Harten

Kijken naar het werk van Ineke van Harten is kijken naar abstracte schilderijen waar de verf dik is opgebracht. De lagen in haar schilderijen brengt ze op diverse manieren aan met kwasten en spatels. Door te krassen in de lagen ontstaan er tekens. Die tekens hoeven op zich zelf niets te betekenen.  Over haar schilderijen spreekt ze zelf van ” innerlijke landschappen” 

 

meer Ineke van Harten

Francisca Henneman

Zij maakt objecten die doen denken aan organismen uit de diepe zee. Hierbij maakt ze op een vervreemde manier gebruik van kleurrijke flexibele kunststoffen voor objecten en sieraden.

Website Fransisca Henneman

Fransisca Henneman

Marjoke van Kamp

De laatste tijd werkt zij voornamelijk met afvalhout, zij duikt in iederebouwcontainer die ze ziet staan. Van dat hout maakt zij objecten: “tiny houses”, plattegronden (van de huizen waar zij in de loop van haar leven gewoond heeft, oa in Duitsland) en de laatste tijd ook wat meer 3D-werk. De kleuren gedekt, het DDR-palet noemt zij dat (kleine erfenis vanuit het duitse avontuur) of monochroom. 


Linda Biemans

Beeldhouwen is haar passie. Ze werkt met o.a. marmer, brons en hout. Het is voor haar het polijsten van de ruwheid, het ordenen van de chaos. Haar oeuvre is een eerbetoon aan het leven zelf.

Website Linda Biemans

Alex Verduijn den Boer

Schildert en tekent hoofdzakelijk naar de waarneming. In Den haag en ook in Spanje is hij vaak op interessante locaties te vinden om ter plekke een werk te maken. Naast landschappen en stadsgezichten zijn er ook zijn portretten.

Website Alex Verduijn den Boer

Sibyl Heijnen

Elke tekening of sculptuur verandert iets aan de ruimte waarin die zich bevindt. Dat gebeurt in het groot wanneer Sibyl een hele wand of ruimte mag vullen, zoals ze in Japan, in Venetië en op veel plaatsen in Nederland heeft laten zien. Sibyl werkt met veel verschillende materialen

Meer van Sibyl Heijnen

 

Coc van Duijn

Vogels, vissen en primaten: de dierenwereld komt voorbij in haar werk. Coc beeldt ze af in lino’s en op keramiek. Verder maakt ze keramiek: schalen en onderzetters, om op te hangen, neer te zetten of te gebruiken. Hier vormen de dieren een kleurrijke decoratie: ingekrast in de klei en na het biscuitbakken geglazuurd of alleen opgeschilderd met glazuur. Bestaand servies beschilder en bak ik tot een uniek kopje of bord.

Website Coc van Duijn

Caro Rambonnet

Het werk van Caro kenmerkt zich door een heel eigen kleur gebruik.

Haar fantasie speelt daarbij een hoofdrol. Naast schilderijen maakt Caro ook objecten, wandobjecten, stoelen en robotstoelen.

meer van Caro Rambonnet

Caro Rambonnet

Hans de Bruijn

Hans werkt met projecten. Zijn werk bestaat vaak uit grote schilderijen dik in de verf met een heel eigen kleurgebruik Voorbeelden zijn: Het van Nelle gebouw in Rotterdam, Rembrandt huis, Beuys, Door de ogen van Monet.

website Hans de Bruijn     meer van  Hans de Bruijn

 

Lucas Oosten

Lucas is een schilder die graag experimenteert met materialen. Zijn oeuvre is abstract met af en toe wat figuratie. Hij laat zich leiden door de materialen waardoor hij vaak ook een zijweg inslaat.

Website Lucas Oosten

Winkelwagen